pondělí 30. března 2020
České rohlíky (sádlové)
Sádlové rohlíky patří k dobře známým, pečou se tady už dlouho pod názvem Český rohlík, ale asi nejvíce známým se stal recept od Cuketky. Recept je doplněný také videm, které začátečníky v pečení dobře navede (včetně univerzálního postupu stáčení-motání rohlíků).
Ve srovnání s majolkovými rohlíky nám sádlové přijdou křupavější (majolkové jsou vláčnější).
Suroviny:
* 500 g hladké pšeničné mouky
* 285 g vlažné vody
* 60 g změklého sádla
* 11 g soli
* 6 g instantních kvasnic
Příprava je klasická jako u rohlíků, já nechávám kvísek předem vzejít, ale postupovat je možné úplně stejně, jak popisuje Cuketka.
Délka pečení závisí od trouby (já peču ve vyhřáté troubě cca na 200 stupňů 10 až 12 minut) se zpařením (chrstnu trchu vody když vkládám rohlíky do pekáčku, který mám vždy nahřátý v troubě).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat